U wilt graag gastouder worden?

Als u van kinderen houdt en van oppassen je beroep wilt maken is gastouder worden wellicht iets voor u. Misschien heeft u al een diploma in de zorg behaald of in de kinderopvang? Misschien heeft u veel ervaring in het opvangen van kinderen maar nog geen diploma, wij van De Kabouters kunnen u dan helpen om de juiste papieren te behalen. In principe is ons werkgebied in Groningen, Friesland en Drenthe, maar mocht u ergens anders in het land als gastouder willen werken neem gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. U bent van harte welkom bij De Kabouters om een professionele betrokken gastouder te worden!!

Dit biedt de Kabouters u:

  • Praktische tips en ondersteuning
  • Bemiddeling en introductie aan ouders die opvang zoeken voor hun kinderen (0 tot 13)
  • Financiële en administratieve ondersteuning: wij verzorgen alle betalingen
  • Pedagogische en praktische ondersteuning : u richt zich op de opvang en wij op alles eromheen
  • Goede verdiensten voor u als gastouder
  • Begeleiding bij het verwerven van een registratie in het landelijk register Kinderopvang.
  • Een eigen template (mini website) binnen de website van De Kabouters


Dit vraagt De Kabouters van u:

U moet affiniteit met kinderen hebben en minimaal 21 jaar oud zijn.
Wij willen enkel professionele en kwalitatief goede opvang aanbieden. Daarom stellen wij duidelijke eisen aan onze gastouders. Wij zullen de gastouders ook met alles op gebied van opvoeding en training bijstaan en ondersteunen. In een eerste intake gesprek bekijken we of onze visie en ons Pedagogisch beleidsplan aansluiten op die van de gastouder. Samen bespreken we of het werk als gastouder ook iets voor u is.

Goede verdiensten

Elk jaar wordt bekeken of het uurtarief gelijk blijft of gewijzigd wordt. Dit maken wij dan middels een nieuwsbrief bekend bij de ouders en gastouders. U wordt maandelijks door De Kabouters betaald. De betaling vindt maandelijks plaats nadat de opvang heeft plaatsgevonden. De Kabouters rekent voor u de vaste uren uit en dit wordt maandelijks aan u overgemaakt. Er wordt door een eenvoudige methode ook in vakantieperiodes aan u doorbetaald! Wij regelen de betalingen met de ouders van uw opvangkinderen. Op deze manier hoeft u zich alleen met het opvangen van kinderen bezig te houden en regelen wij de rest.

Gastouder worden bij u thuis

Als gastouder vangt u kinderen op in uw eigen vertrouwde woning. U bepaalt zelf hoeveel dagen u werkt en op welke dagen u kinderen opvangt. U maandelijkse inkomen is daarmee afhankelijk van de hoeveelheid kinderen die u opvangt en het aantal dagen dat u opvang biedt.

Gastouder worden bij de ouders thuis (Nanny-opvang)

Als gastouder aan huis vangt u kinderen op in hun eigen huis. U gaat dus naar het adres van de vraagouder. U werkt gewoon als gastouder en wordt door ons maandelijks uitbetaald.

Contact

Gastouderbureau De Kabouters
Boomgaard 7
9408 JA Assen

0592 74 41 30